Обележавање дана рођења и смрти Васе Стајића

Данас 10. фебруара, у 12.00 часова, поштоваоци дела и имена Васе Стајића положили су цвеће на његов гроб у улици Жарка Зрењанина.

Цвеће је положено на дан његовог рођења и смрти, а организатори овог догађаја су Војвођански клуб , Савез антифашиста Војводине, Завичајни клуб Мокринчанина у Новом Саду, Војвођанска политиколошка асоцијација, као и представници политичких организација и удружења грађана. Догађају су присуствовали ученици историјске секције ОШ „ Васа Стајић “, директор школе Јасмина Пастоњицки и наставница историје Мирјана Вуксановић.

Скупу су се обратили ученици историјске секције Милан Трипковић, Никола Стефановић, Ива Митровић, Лана Патаки, Лена Крстић, Сара Моснак, Анђела Копривица, Никола Миљковић са програмом који се односио на живот и дело Васе Стајића.

„Животни пут Васе Стајића (1878–1914) увелико одрешује карактер његове личности. Скромност, истрајност, посвећеност, занесењаштво у боље сутра, рањива правдољубивост, хуманистички социјализам, национално просветитељство и поверење у моралност народа само су понеке од препознатих особина код Васе Стајића током његовог живота.

У школи на часовима  ученици су презентацијама, рефератима и паноима обележили овај значајан датум  човека по коме је   наша школа добила име.

Васа Стајић

Видео