ПОСЕТА РТВ

Дана 16.10.2019. године ученици 7-1 одељења посетили су радове на изградњи нове зграде РТВ на Мишелуку. Радио – телевизија Војводине, је уз помоћ Владе Србије и Владе Војводине, као и града Новог Сада приводи крају изградњу нове куће РТВ-а која ће пружити знатно боље услове за рад и објединити све програмске целине на једном месту.

Разарање зграде Телевизије Нови Сад у НАТО бомбардовању 1999.године прекинуло је производњу програма по највишим стандардима.

По плану и програму за седми разред историје ученици уче наставне јединице „Научна и технолошка открића и примена технолошких проналазака“ , као и по плану и програму техничког образовања.

Приликом ове посете ученици су имали прилику да виде нову зграду у којој ће бити смештене телевизијске, радијске и weб редакције, као и сви пратећи пословни и радни простори. У згради је предвиђена изградња пет телевизијских и шест мултифункционалних студија, као и свих техничко-технолошких пратећих простора. Емитоваће се програм на језицима свих националних мањина у Војводини.

Посета овом здању имала је едукативни карактер и оставила је велики утисак на све нас.

Захваљујемо се на позиву и лепом пријему запосленима у РТВ.

Наставница историје Мирјана Вуксановић и наставница техничког образовања Милка Мајкић.

ВИДЕО