ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ

ШКОЛСКА 2017/2018. ГОДИНА

 

Djina

Ђина Петровић је веома савесна, одговорна, самостална, добар друг, изузетан пријатељ, особа у чијем речнику не постоје речи не знам, не могу. Показала изузетан успех у савладавању школског градива и заслужила Вукову диплому као и седам специјалних: српски језик, ликовна култура, историја, физика, математика, хемија и информатика и рачунарство. Била је учесник свих школских пројеката, математичких квизова, дописних школа математике. Своје знање из математике и физике имала је прилику да прошири и допуни боравећи у Летњој научној школи у Истраживачкој станици у Петници.

ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА 

17760882 1103449463095092 4676886065380693582 o

Вероватно сам као „двоструки“ одељењски старешина помало субјективан. Има код мене и осећаја дуга према Ани, јер никад нисам отворено стао на њену страну.

А, како стоје ствари, изгледа да нисам ни морао. Била је увек тиха и сталожена, ненаметљива али упечатљива, вредна и сигурна у то што ради. Деловало је да Ана нема проблема, да све ради са лакоћом и да јој помоћ не треба.

Пристојна у опхођењу, гледала би вас у очи и ширила осмех који разоружава и говори „мени је разредни све јасно и зато не замерам“.

Иначе, од других не очекује ништа, и не планира да околину мења или обликује по себи. Она учењем и радом на себи мења и изграђује свој поглед на стварност. По томе би могла бити узор и нама старијима. Спремна је да помогне и учествује у свему везаном за школу. Труди се и даје свој допринос групи, било да је реч о задатку на часу, пројекту на нивоу школе или некој хуманитарној акцији.

Пливач је, али прави, не кроз живот, већ у базену и то успешно. Једна је од нада пливачког клуба „Војводина“, трећа на првенству покрајине.

Основну школу завршава као одлична ученица, са Вуковом дипломом и четрири специјалне дипломе из физичког васпитања, српског језика, енглеског језика и хемије.

Чућемо ми још о Ани, и с поносом истицати да је била у нашем 82.

Хвала ти, Ана!


ШКОЛСКА 2015/2016. ГОДИНА

   Увек ту. Увек на свом месту. Увек тачан. Поштен. Упоран. Принципијелан. Исправан. И увек усправан. Питате га кад вам нешто није јасно. Рећи ће вам. Зовете га да питате за домаћи. Рећи ће вам. Нисте научили. Рећи ће вам да сте требали. Цени рад. Свој и рад других. „Без муке (ипак) нема науке.“ Поштује свој другаре. И своје наставнике. И све то без галаме...

  Његов академски пут је већ почео. До сада је награђен са четири учешћа и похвалама на републичким такмичењима из физике, хемије и географије –  није му сметало ни када су била у истом дану! Са седам специјалних диплома (физика, хемија, географија, биологија, математика, историја, немачки језик). Вуковом дипломом. Да, то је тек почетак... Чућемо ми још о њему. И с поносом истицати да је био у нашем 82. Наш Бранко. Бранко Кулушић! Јединствен...

            Хвала ти, Бранко!

одељењски старешина

Драгица Мусулин-Коларов


Ђак генерације школске 2014/2015. године

Гјер Дејан

Од доласка у нашу школу, Дејан се посветио свим организованим такмичењима и постао изузетно успешан и одличан ђак. Како на часовима, тако и ван њих, Дејан је показивао поштовање према својим друговима, учитељима и наставницима, и био је од стране њих јако цењен и поштован. Увек спреман и предан раду, Дејан је показао своје могућности и освојио велики број диплома, награди и похвала, како на такмичењима из предмета, тако и поред школе.

Неке од награда које је освојио:

Четврти разред - друго место на мислиши (математика)

Пети разред - прво место на окружном из математике

Шести разред - прво место на општинском и друго место на окружном из физике

Седми разред - Прво место на окружном из математике, друго место на државном из математике; Друго место на окружном из физике

Осми разред - Друго место на републичком из математике, девета математичка олимпијада; Трећа награда на државном из физике, друга награда на општинском из програмирања; Вукова диплома....

 


Ђак генерације школске 2013/2014. године

Најбоља међу најбољима

Ана Станић - мирна, тиха повучена, увек спремна да пружи руку, добар друг, добар пријатељ...

У одељењу изузетно цењена и поштована. Једногласно одлучено да буде кандидат 81 за Ђака генерације.

Од првог до четвртог разреда, код учитеља Драгана Обрадовића, другарство јој је увек било на првом месту: често је помагала другарима из појединих предмета, посебно из ликовне културе. У том периоду, учествовала је  и на атлетским такмичењима.

Од петог до осмог разреда није било такмичења на којем је учествовала, а да се није вратила са добрим резултатом:

6. разред - 1. награда на Републичком ликовном конкурсу

   

7. разред - 3. место на Општинском и Окружном такмичењу из атлетике

8. разред - 2. место на Општинском и пласман на Окружно такмичење из српског језика (граматика)

                 3. место на Општинском такмичењу из математике

                 1. место на Општинском такмичењу из биологије

                 3. место на Окружном такмичењу из биологије

Активно учествује у свим манифестацијама у којима је наша школа учествовала: Ноћ музеја, Ноћ биологије, Фестивал науке...

Дружење јој је на првом месту и са другарима из школе, али  и са онима из других школа, које је упознала на различитим манифестацијама, такмичењима и колонијама у којима је учествовала.

Своје велико срце показала је и недавно, учествујући у хуманитарној акцији за помоћ угроженима у поплавама, прикупљајући храну за љубимце. Њена љубав према животињама је огромна, чак им је и своју собу препустила - има 2 пса, 2 мачке, 2 чинчиле, рибице, 2 папагаја, 10 птичица - зеба, 8 шумских корњача.

Ана је боравила у ликовној радионици Музеја Војводине 2012. године, у ликовној колонији "Између два моста" на Ченеју 2012. године, у ликовној колонији ОШ "Петефи Шандор" "Дедал и Икар" 2014 године...

Због изузетног талента и љубави према уметности, Ана је одлучила да полаже пријемни испит у Школи за дизајн "Богдан Шупут", али и да упоредо иде на природно-математички смер у Гимназији "Јован Јовановић Змај".