Посета првака Градској библиотеци

Дана 4.10.2016.год. ученици првих разреда са својим учитељицама Бернадет Пажин, Маријом Перовић, Александром Гојковић и Татјаном Хаџић и библиотекарком Татјаном Коларски посетили су Огранак градске библиотеке „Данило Киш“ у Новом Саду.

У библиотеци су нас дочекале библиотекарке Наталија Крстин и Соња Милошевић. Оне су упознале ученике са радом њима најближе Градске библиотеке и упознале их са могућностима коришћења услуга које она пружа.

Сви ученици су добили бесплатне чланске карте за ову годину.

 


Радионица  „Водич за преживљавање“

Неколико дана после одржане радионице ТВ новинарство у нашој школи, уследио је позив главног и одговорног уредника програма за децу и младе РТВ Војводине, Весне Коњо, да наши ученици наставе рад у њиховим просторијама и обуче се за прављење ТВ прилога.

Позиву смо се одазвали, те је наших 15 ученика 15. и  22.12.2015. год. у просторијама Радио Новог Сада  учествовало у раду  радионица, које је водила Весна Коњо.

На радионицама су ученици учили како се праве ТВ прилози, гледали прилоге, а затим пробали да сами сниме прилог за емисију за младе „Водич за преживљавање“ која се емитује на РТВ Војводини. Прилоге са прве радионице анализирали смо на другој радионици, на којој су присуствовали и родитељи ученика који су желели да дођу, а затим су ученици снимали нове.

Сви ученици који су учествовали у раду радионица изразили су жељу да наставе рад и праве прилоге за емисију „Водич за преживљавање“.

                                                                                       Библиотекар

                                                                                   Татјана Коларски

                                                        


Радионица „ТВ новинарство“

У нашој школи су 30.11.2015.год. одржале радионицу „ТВ новинарство“ библиотекар Градске библиотеке, Драгана Божић, и водитељ и учесник емисије „Водич за преживљавање“, и предавач и инструктор у школи за таленте Centar Creative,Ана Скорупан. У раду радионице је учествовало 15 ученица седмог разреда.

Циљ радионице је био да се ученици упознају са основним правилима ТВ новинарства ( држање, говор, поставка, слика, звук ...) и да се заинтересују за прављење ТВ прилога.

Ученици су активно учествовали у раду. После теоријског дела ученице су у групама правиле ТВ прилоге, на задату тему, а затим смо анализирали урађене прилоге.  


Дан просветних радник

Дан просветних радника, 8. новембар, обележили смо у нашој школи радно. У понедељак 9. новембра ученици виших разреда који су се пријавили мењали су своје наставнике на часовима. Предметни наставници и учитељи помогли су ученицима да се припреме за часове које je требалo да одрже. Ученици–наставници су веома одговорно приступили  задатку.

Часови које су одржали били су занимљиви и  креативни, а ученици су пажљиво слушали своје другове-наставнике и акивно учествовали у раду.

У библиотеци, библиотекарку Татјану Коларски мењала је ученица седмог разреда Теодора Стојановић. Теодора је члан библиотечке секције, па је и упозната са радом у библиотеци.