ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ

ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ШКОЛСКА 2020/2021. ГОДИНА

Nikola Stefanovic

Никола Стефановић 8-1

Годинама уназад свака школа бира свог ђака генерације. Када представљамо свог кандидата истичемо његове квалитете, постигнућа и кажемо то је онај ђак који се од првих школских корака код своје учитељице (Иване Дошен) истицао радом, марљивошћу, културом, другарством и још многим добрим особинама. Један од таквих ђака је и Никола Стефановић али овај пут ћу нагласити да Никола поседује и једну „ману“   СКРОМНОСТ. У ствари та „мана“ је у овом случају и ВРЛИНА, која краси Николу као ученика који се не експонира, не хвали али је ученик који је омиљен у друштву својих другара, у школи и ван школе.

Ученик који постиже резултате , како би ми историчари у жаргону рекли на два фронта : својим знањем и у спорту. Никола је голман поникао у спортском клубу Војводина и добитник 53 медаље, што на такмичењима у земљи , тако и на међународним турнирима у иностранству (Хамбургу, Хановеру, Франквурту,Дизелдорфу,Фиренци, Прагу,Љубљани). Све ово постиже уз велику подршку породице која је Николицу усмерила на прави пут , пут успеха.

Никола је ученик који се истакао одличним успехом, ученик који је радио по ИОП-у 3 из историје; Вуковом дипломом; резултатима на такмичењима из српског језика, историје на општинском, окружном (шести и седми разред) , осми разред општинско и окружно такмичење Прво место и Републичко такмичење 22.мај 2021. године када је освојио Прво место и постао првак Србије из историје.

Поред успеха током редовне наставе , исказао се и у ваннаставним активностима, достојно представљао школу на међународном такмичењу „Немањићи“, активан члан историјске секције и увек присутан у обележавању значајних догађаја везаних за активности у школи и ван школе.

Са ђаком који је истрајан, праведан, хуман, искрен и поштен било је задовољство радити.

У нашој школи „Васа Стајић“ одбранио је свој последњи гол а као разредна желим му успех у даљем раду , и да сигурним корацима корача кроз свет , јер само небо је граница, а како Ђоле каже у песми „Неко то одгоре види све“.

Одељенски старешина

Мирјана Вуксановић

 

ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ШКОЛСКА 2019/2020. ГОДИНА

Ова школска година ничим није наговештавала да ће се завршити на један потпуно другачији начин, да ће једну генерацију „отети“ , како је то наставница српског назвала, отети из школских клупа, из оног финиша у којем сви уживају и којем се радују без обзира на резултате. Из финиша који наговештава почетак новог, почетак једне младости којој су у основној школи крила порасла
тако да могу да лете виско и дуго... И у таквим условима ученици су предложили и изабрали, а нама ништа друго није преостало него да се сложимо и потврдимо да је ђак ове генерације Adrian Venczel ученик 8-4 одељења. Ученик који је свој пут такмичења градио кроз природне науке, од математике још од кад је могао да се такмичи па до физике и хемије касније и то увек до окружног или републичког нивоа. Најзапаженији резултат је остварио учешћем на републичком такмичењу из хемије у седмом разреду. Из тог разлога је изабран да представља школу на путовању до Крфа... О својим утисцима знао је да
извести све нас, да нам покаже где је био и шта га је све одушевило на том путу. А и да нас научи нечему... Самосталан је. Вредан. Упоран. Поуздан. Погрешили сте – не брините, неће то проћи поред њега...Правдољубив. Са неправдом и непоштењем се тешко носи. И рећи ће вам то. Тек да знате, па да размислите..Добар друг. Рекла бих да су неки радо седели с њим у клупи... Обожава музику. Свирао је гитару. А онда је решио да је саксофон његов избор. Од почетка виртуоз. Строг према себи, не дозвољава да буде грешке. Перфекциониста. Увек се радо одазивао на наше музичко-ликовне вечери.
Рачунари, телефони –његова друга стварност коју је доле потписани старешина волела да квари макар док је у школи... Адриане, чекамо стрпљиво јер знамо да је пред тобом сјајна будућност. Не замери кад се у разговорима будемо хвалили да си био наш ђак.
Хвала ти и срећно, Адриане!

Одељењски старешина
Драгица Мусулин Коларов

 

ШКОЛСКА 2018/2019. ГОДИНА

АЛЕКСАНДАР АЛЕКСИЋ VIII-3

 IMG 8749


Александар Алаксић VIII-3 се од првог разреда интересовао за науке и показивао успех у свим предметима. Посебно је имао резултате у математици у другом, трећем и четвртом разреду на такмичењима „Кенгур без граница“, „Мислиша“ и Архимедесова такмичења где је увек освајао од 1. до 3. места. Од свог трећег разреда похађа Ахимедесову школу математике.Такмичења наставља и у вишим разредима. У седмом разреду је примљен у Центар за младе таленте и похађа курс МК1 и ПК1. Као талентован млади математичар у осмом разреду прескаче МК2 и креће у МК3 на математику коју са успехом полаже и на ПК2 на програмирање у Центару. Носилац је 5 специјалних диплома из математике, информатике и рачунарства, географије, хемије и ликовне културе и Вукове дипломе . Друштвен је, свестран,добар друг и увек спреман да сваком помогне. Заинтересован је за све активности и појединачно и групно. Омиљен је у одељењу и увек се пристојно понашао. Течно говори енглески језик. Носилац је Видовданске награде града Новог Сада.

Дипломе и награде са такмичења:
Школска 2016/2017. година(VI)
Општинско такмичење: математика (похвала)
Окружно такмичење: математика (3. награда)

Школска 2017/2018. година(VII)
Општинско такмичење: математика (2. награда), хемија (2. награда), географија (1.
награда)

Окружно такмичење: математика (2. награда), хемија (2. награда), географија (3. награда)
Државно такмичење: математика (3. награда)
Екипна такмичења: Математички квиз (Окружно такмичење 2.награда)
Математички турнир (Државно 3.награда)

Школска 2018/2019. година(VIII)
Општинско такмичење: математика (2. награда), хемија (2. награда), географија (2. награда)
Окружно такмичење: математика (похвала), хемија (2. награда), географија (3. награда)
Државно такмичење: хемија (2. награда), информатика („Млади дабар“ похвала)
Екипна такмичења: Раухов математички квиз (Регионално такмилење 1.награда,
Државно такмичење 3. награда )


ШКОЛСКА 2017/2018. ГОДИНА

 

Djina

Ђина Петровић је веома савесна, одговорна, самостална, добар друг, изузетан пријатељ, особа у чијем речнику не постоје речи не знам, не могу. Показала изузетан успех у савладавању школског градива и заслужила Вукову диплому као и седам специјалних: српски језик, ликовна култура, историја, физика, математика, хемија и информатика и рачунарство. Била је учесник свих школских пројеката, математичких квизова, дописних школа математике. Своје знање из математике и физике имала је прилику да прошири и допуни боравећи у Летњој научној школи у Истраживачкој станици у Петници.

ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА 

 

Вероватно сам као „двоструки“ одељењски старешина помало субјективан. Има код мене и осећаја дуга према Ани, јер никад нисам отворено стао на њену страну.

А, како стоје ствари, изгледа да нисам ни морао. Била је увек тиха и сталожена, ненаметљива али упечатљива, вредна и сигурна у то што ради. Деловало је да Ана нема проблема, да све ради са лакоћом и да јој помоћ не треба.

Пристојна у опхођењу, гледала би вас у очи и ширила осмех који разоружава и говори „мени је разредни све јасно и зато не замерам“.

Иначе, од других не очекује ништа, и не планира да околину мења или обликује по себи. Она учењем и радом на себи мења и изграђује свој поглед на стварност. По томе би могла бити узор и нама старијима. Спремна је да помогне и учествује у свему везаном за школу. Труди се и даје свој допринос групи, било да је реч о задатку на часу, пројекту на нивоу школе или некој хуманитарној акцији.

Пливач је, али прави, не кроз живот, већ у базену и то успешно. Једна је од нада пливачког клуба „Војводина“, трећа на првенству покрајине.

Основну школу завршава као одлична ученица, са Вуковом дипломом и четрири специјалне дипломе из физичког васпитања, српског језика, енглеског језика и хемије.

Чућемо ми још о Ани, и с поносом истицати да је била у нашем 82.

Хвала ти, Ана!


ШКОЛСКА 2015/2016. ГОДИНА

   Увек ту. Увек на свом месту. Увек тачан. Поштен. Упоран. Принципијелан. Исправан. И увек усправан. Питате га кад вам нешто није јасно. Рећи ће вам. Зовете га да питате за домаћи. Рећи ће вам. Нисте научили. Рећи ће вам да сте требали. Цени рад. Свој и рад других. „Без муке (ипак) нема науке.“ Поштује свој другаре. И своје наставнике. И све то без галаме...

  Његов академски пут је већ почео. До сада је награђен са четири учешћа и похвалама на републичким такмичењима из физике, хемије и географије –  није му сметало ни када су била у истом дану! Са седам специјалних диплома (физика, хемија, географија, биологија, математика, историја, немачки језик). Вуковом дипломом. Да, то је тек почетак... Чућемо ми још о њему. И с поносом истицати да је био у нашем 82. Наш Бранко. Бранко Кулушић! Јединствен...

            Хвала ти, Бранко!

одељењски старешина

Драгица Мусулин-Коларов


Ђак генерације школске 2014/2015. године

Гјер Дејан

Од доласка у нашу школу, Дејан се посветио свим организованим такмичењима и постао изузетно успешан и одличан ђак. Како на часовима, тако и ван њих, Дејан је показивао поштовање према својим друговима, учитељима и наставницима, и био је од стране њих јако цењен и поштован. Увек спреман и предан раду, Дејан је показао своје могућности и освојио велики број диплома, награди и похвала, како на такмичењима из предмета, тако и поред школе.

Неке од награда које је освојио:

Четврти разред - друго место на мислиши (математика)

Пети разред - прво место на окружном из математике

Шести разред - прво место на општинском и друго место на окружном из физике

Седми разред - Прво место на окружном из математике, друго место на државном из математике; Друго место на окружном из физике

Осми разред - Друго место на републичком из математике, девета математичка олимпијада; Трећа награда на државном из физике, друга награда на општинском из програмирања; Вукова диплома....

 


Ђак генерације школске 2013/2014. године

Најбоља међу најбољима

Ана Станић - мирна, тиха повучена, увек спремна да пружи руку, добар друг, добар пријатељ...

У одељењу изузетно цењена и поштована. Једногласно одлучено да буде кандидат 81 за Ђака генерације.

Од првог до четвртог разреда, код учитеља Драгана Обрадовића, другарство јој је увек било на првом месту: често је помагала другарима из појединих предмета, посебно из ликовне културе. У том периоду, учествовала је  и на атлетским такмичењима.

Од петог до осмог разреда није било такмичења на којем је учествовала, а да се није вратила са добрим резултатом:

6. разред - 1. награда на Републичком ликовном конкурсу

   

7. разред - 3. место на Општинском и Окружном такмичењу из атлетике

8. разред - 2. место на Општинском и пласман на Окружно такмичење из српског језика (граматика)

                 3. место на Општинском такмичењу из математике

                 1. место на Општинском такмичењу из биологије

                 3. место на Окружном такмичењу из биологије

Активно учествује у свим манифестацијама у којима је наша школа учествовала: Ноћ музеја, Ноћ биологије, Фестивал науке...

Дружење јој је на првом месту и са другарима из школе, али  и са онима из других школа, које је упознала на различитим манифестацијама, такмичењима и колонијама у којима је учествовала.

Своје велико срце показала је и недавно, учествујући у хуманитарној акцији за помоћ угроженима у поплавама, прикупљајући храну за љубимце. Њена љубав према животињама је огромна, чак им је и своју собу препустила - има 2 пса, 2 мачке, 2 чинчиле, рибице, 2 папагаја, 10 птичица - зеба, 8 шумских корњача.

Ана је боравила у ликовној радионици Музеја Војводине 2012. године, у ликовној колонији "Између два моста" на Ченеју 2012. године, у ликовној колонији ОШ "Петефи Шандор" "Дедал и Икар" 2014 године...

Због изузетног талента и љубави према уметности, Ана је одлучила да полаже пријемни испит у Школи за дизајн "Богдан Шупут", али и да упоредо иде на природно-математички смер у Гимназији "Јован Јовановић Змај".