Посета осмака Градској библиотеци

6. октобра 2018. године ученици осмих разреда, будући средњошколци, Марија Јеличић, наставник српског језика и Татјана Коларски, библиотекар ОШ „Васа Стајић“ из Новог Сада, посетили су Градску библиотеку у Новом Саду.

У библиотеци су нас дочекале библиотекари-информатори Драгана Божић и Ивана Медић и упознале са историјатом библиотеке и њеним јубилејима, функционисањем библиотеке и савременим токовима библиотекарства.

Ученици су затим обишли Одељење за одрасле кориснике „Ђура Даничић“ где нас је дочекала библиотекар-информатор Клаудија Слепчев и упознала са радом одељења.

Потом смо посетили Информационо-реферални центар са читаоницом. Милош Панков, руководилац читаонице и Информационо-рефералног центра и Александра Грујин библиотекар, представили су нам рад Читаонице и упознали нас са могућностима коришћења услуга тог центра.

Затим смо се прошетали до Библиотеке за страну књигу и упознали се са њеним начином рада.

На крају је следило заједничко фотографисање.

Библиотекарка

Татјана Коларски


 Посета првака школској библиотеци

Током друге недеље октобра ученици првих разреда су са својим учитељима Драганом Обрадовић, Олгицом Косановић, Лидијом Марункић и Горданом Делибос по један школски час провели у школској библиотеци и упознали се са изгледом и радом библиотеке, али и понашањем у њој. Научили су где се налазе књиге које су намењене њима и како их могу изнајмити.

На крају одржаних часова сви ученици су изнајмили по једну књигу – сликовницу.